www.užventis.lt, 2017-02-02

„Išmanioji Klasė 2017“

Sausio 27 d. Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijoje jau ketvirtąjį kartą vyko konkursas „Išmanioji Klasė 2017“ . Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, dalyviai varžėsi ne tik asmeninėje, bet ir komandinejė įskaitoje.

Po 4 valandas trukusios įnirtingos kovos pergalę konkurse nusinešė 7-os klasės komanda. Antri buvo Ig klasės mokiniai, o garbingą trečiąją vietą užėmė 8-okai. Asmeninėje įskaitoje triumfavo 7-os klasės mokinė E. Macijauskaitė, antroje vietoje liko I. Grikšelis (8 kl.), o bronzos medalį iškovojo I. Zubreckas (IIg kl.) Visi konkurso dalyviai apdovanoti padėkos raštais, o komandos nugalėtojos – diplomais, medaliais bei taure.

Šiemet konkursas buvo netradicinis ne tik tuo, kad dalyviai varžėsi naudodamiesi specialiai konkursui sukurta išmaniąja programėle, bet ir tuo, kad sveikinimus dalyviams siuntė dabartinis Sveikatos spsaugos ministras, užventiškis Aurelijus Veryga bei ilgametis protmūšių vedėjas Robertas Petrauskas.

Konkurso organizatoriai, studentų penketas iš įvairių Lietuvos universitetų (I. Bičkovaitė, L. Giedrimas, I. Ivanauskas, M. Knyzelis, J. Žadeikis) ir mokytoja metodininkė I. Zalepūgienė, minėjo, kad: „Išmanioji Klasė tai teigiamų emocijų pliūpsnis. Nestandartinis konkursas, kuris keičia mokinių mąstyseną, priverčia išeiti iš komforto zonos ir ilgam įsirėžia atmintyje.“